27 March 2011

Aruandekohustus

Aruandekohustus on super omadus juhul, kui midagi saavutada tahad. Näitab objektiivselt, mida teinud oled, et oma eesmärkide saavutamisele lähemale jõuda. Peaks tegema graafiku või tabeli, kuhu kanda numbreid. On see siis loetud raamatute, uute klientide, kõnede, joonistatud piltide vms arv; kogutud raha või sissesöödud kalorite hulk. Midagi selgesti mõõdetavat.
Kahjuks "AGA MA NIII TAHAN SEDA" ei loe, kui puudub tegevus. Muidugi on super, kui oled kirglikult pühendunud. Lihtsalt fakt on see, et midagi ülisuurt ei tee keegi teine su eest lõpuni ära. Tuleb panustada. Tuleb olla vastutav enda eest. Ja aruandekohustus aitab sellega. Selguse mõttes: see kohustus ei ole kellegi teise ees (peale sinu enda).

Kes mind mõnda aega juba teab, on ehk märganud, et igasugune statistika on mulle südamelähedane. Eile sain rahakoolis (supermugav koht, kus pere eelarvet pidada)  ka asjadest normaalselt aru. Enne ei jaganud matsu liikide ja kategooriatega. Lükkasin edasi sellega tegelemist, aga kui ma nüüd natuke süvenesin, sai see ilusti selgeks. Väga hästi koostatud süsteem :) Kandsin kõikvõimalikud kulud sisse ja vahtisin seal tükk aega diagramme ja tableid. Lugesin raamatut Väikse hääle taltsutamine õhtul peale, mis viis selleni, et täna tegin oma soovitatud tegevuste jaoks graafiku. Harjutasin ja proovisin erinevaid värve ja märkimisviise.
Järgmiseks kuuks mõtlesin välja kõik, mida mõõta vaja/oleks võimalik. Ülejärgmise jaoks selgub arvatavasti, mis puudujäägid praegusel on ja kuidas saan seda täiustada.
Hirmus hea tunne, kui ei jahi KOHE täiuslikkust. Üldiselt lasin idee üle, kui teadsin, et ma ei suuda kohe superpöörfi olla.

Go crazy! Usu, et unistused on saavutatavad ja pürgi nende poole hirmu ja häbitundeta.
Tee vigu! Ära ürita kohe olla parim. Alguses on normaalne feilida. And then some :)
Have fun! Misiganes juhtub - naerata. Reaalselt on see ainuke asi, mida keegi ei saa Sult ära võtta. Ainuke viis sellest ilma jääda, on see ära ANDA. Tunne rõõmu, ole mänguline.

No comments:

Post a Comment